Kävelykipinän tulokset

Hämeenlinnassa innostuttiin todenteolla keräämään kävelykilometrejä Kävelykipinässä. Kirjattuja suorituksia kertyi lähes tuhat ja käveltyjä kilometrejä n. 5.500!

Hämeenlinnassa otettiin toukokuun alussa osaa Suomen Ladun järjestämään kävelykipinään, jonka kampanja-aika oli 4.-25.5. Kampanjan verkkosivut suomenlatu.fi/kavelykipina. Hämeenlinnassa oli mahdollisuus kiertää kahdeksan eri reittiä. Kolme reittiä kulki kantakaupungin alueella ja kuhunkin pitäjään oli suunniteltu yksi reitti. Reittien varrelta löytyi kampanjan postilaatikoita, joissa oleviin vihkoihin suorituksensa pystyi merkitsemään.

Kuvassa postilaatikoita, jotka olivat käytössä Kävelykipinätapahtumassa.

Kaupunkilaiset tarttuivat upealla tavalla mahdollisuuteen ja kirjattuja suorituksia sekä kilometrejä kertyi eri reiteiltä seuraavasti:

Hauho129 suoritusta862 km
Iittala294 suoritusta1732 km
Lammi80 suoritusta388 km
Pitkämäki115 suoritusta1001 km
Rantareitti37 suoritusta458 km
Renko125 suoritusta538 km
Tervaniemi145 suoritusta450 km
Tuulos24 suoritusta70 km
Yhteensä949 suoritusta5499 km

Tapahtumaan varten luodut reitit ja kartat ovat edelleen, maastomerkintöjä ja postilaatikoita lukuun ottamatta, käytettävissä osoitteessa www.liikuntahallit.fi/kavelykipina/. Muita reittejä ja virkistyalueita on kattavasti listattuna mm. Hämeenlinnan kaupungin sivuille.

Järjestäjätahoina yhdessä Hämeenlinnan kaupungin kanssa haluamme kiittää kaikkia aktiivisesti Kävelykipinään osallistuneita! Toivomme myös, että tempauksen aikana kaupunkilaiset ovat löytäneet myös uusia reittejä kävelyharrastuksen tueksi.

Kävelykilometrikisa

Muistattehan myös, että Kävelykilometrikisa on myös edelleen käynnissä. Kävelykilometrikisa on niin yksilöille kuin joukkueille suunnattu leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat kävelykilometrejään ja / tai -minuuttejaan ylös ja kartuttavat omaa tai oman joukkueensa kilometri- ja / tai minuuttisaldoa kisan aukiolon ajan.

Vuonna 2021 kisan ajankohta on 1.5.-31.10. Jos kisaan haluaa osallistua yksin, osallistujan tulee perustaa oma yhden hengen joukkueensa. Useamman ihmisen joukkue voi olla esimerkiksi työyhteisö, seura, yhdistys tai mikä vaan muu porukka.

Kisa on avoin ja ilmainen ja sitä pyörittävät Helsingin Seudun Liikenne HSL sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Kävelykilometrikisan verkkosivut: kavelykilometrikisa.fi