Koronarajoituksien purkaminen

Tämä on päivittyvä artikkeli rajoitusten purkamiseen liittyen.

Päivitys 15.6. aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisällä ja ulkona.

Kanta-Hämeen Pandemiaryhmä on päivittänyt ohjeistustaan. Aikuisten ryhmäharrastustoiminnat ulko- ja sisätiloissa ovat sallittuja ilman kokoontumisrajaa 16.6.2021 alkaen.
Kaikessa harrastamisessa tulee kuitenkin edelleen huomioida turvallisen harrastamisen ohjeet, jotka löytyvät tästä artikkelista alempaa.
Näistä päällimmäisinä: Osallistuminen vain terveenä ja hyvä käsihygienia.

Päivitys 4.6. aikuisten ryhmäharrastustoiminta ulkotiloissa ja ottelut

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä on päivittänyt ohjeistustaan. Aikuisten ryhmäharrastustoiminnat ulkotiloissa ovat sallittuja ilman kokoontumisrajoituksia jälleen 16.6. alkaen. Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa pidetään kuitenkin edelleen keskeytettynä. Keskiviikkona 16.6. alkaen lasten ja nuorten turnaus- ja pelimatkat myös maakuntarajojen ylitse voivat jälleen jatkua sisällä ja ulkona.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myös päivittänyt kokoontumisrajoituksiaan. Sisätiloissa kokoontumisrajoitus on kymmenen henkilöä 30.6. saakka. Ulkona kokoontumisrajoitus päivittyi kuitenkin 50 henkilöön per lohko.

Kaikessa harrastamisessa tulee kuitenkin edelleen huomioda turvallisen harrastamisen ohjeet, jotka löytyvät tästä artikkelista alempaa.

Päivitys 27.5. lasten ja nuorten kilpatoiminta

Kanta-Hämeen pandemiaryhmän 26.5. antaman suosituksen mukaisesti maakuntarajan ylittävä lasten- ja nuorten kilpatoiminta keskeytetään 15.6.2021 asti.

Päivitys 26.5. kokoontumisrajoitukset jatkuvat

Aluehallintovirasto on 24.5. jatkanut Kanta-Hämeen kokoontumisrajoituksia (10 henk.) 15.6.2021 asti. Aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa pysyy edelleen tauolla ainakin 15.6.2021 asti. Liikuntahallien liikunnanohjauksen kesäohjelma jatkuu rajoituksiin sopeutettuna oman ohjelmansa mukaisesti ainakin 15.6. saakka. Kesäkuun alun ohjelma on luettavissa täältä.

Vaikka lasten- ja nuorten ottelutoiminta onkin sallittua, velvoitamme seuroja huolehtimaan 10 henkilön kokoontumisrajoituksesta otteluiden yhteydessä. Vanhemmat eivät siis voi kokoontua ottelun ajaksi kentän laidalle.

Päivitys 14.5. aikuisten harrastustoiminnan, sekä lasten ja nuorten kilpailutoiminnan osalta.

Sairaanhoitopiirin suosituksen mukaan aikuisten harrastustoiminta voi alkaa ulkotiloissa 15.5.2021 alkaen max. 10 hlön erillisissä ryhmissä.

Lasten ja nuorten sarjamuotoinen kilpailutoiminta on mahdollista 15.5.2021 alkaen yli maakuntarajojen.

Päivitys 10.5. aikuisten harrastustoiminnan osalta.

Aikuisten harrastustoiminta sisällä alkaa aikaisintaan 1.6.2021 Kanta-Hämeen pandemiaryhmän suosituksen mukaisesti. Myös aluehallintovirasto on jatkanut omaa yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitustaan (maks. 10 hlöä) toukokuun loppuun asti.

Päivitys 30.4. aikuisten harrastustoiminnan osalta.

Aikuisten harrastustoiminta liikuntapaikoissamme sisällä ja ulkona alkaa aikaisintaan 17.5.2021 Kanta-Hämeen pandemiaryhmän suosituksen mukaisesti. Lasten ja nuorten ottelut ovat mahdollisia oman maakunnan sisällä.

Kanta-Häme on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen ja koronarajoituksia päästään purkamaan asteittain. Sairaanhoitopiiri on päivittänyt omat suosituksensa. Alle on koottu suosituksien vaikutukset Liikuntahallien tilojen käyttöön ja Liikuntahallien omaan toimintaan.

TILAT

26.4.2021 alkaen

Kentät, hallit ja salit

• Liikuntahallien hallinnoimat kentät ja hallit sekä koulujen liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttö avautuvat vuonna 2001 syntyneille ja nuoremmille harrastustoimintaan 26.4. alkaen. Seurat varaavat tarvitsemansa lisävuorot Timmin sähköisen asioinnin kautta.
• Aikuisten ryhmäharrastustoiminta voi alkaa ulkotiloissa 15.5.2021 alkaen max. 10 hlön erillisissä ryhmissä. Aikuisten 10 hlön rajoitus poistuu 16.6. alkaen. Sisätiloissa aikuisten toiminta on toistaiseksi keskeytetty.

Jäähallit

• Jääliikuntakeskus Hakio on auki vuonna 2001 syntyneiden ja nuorempien harrastustoimintaan toukokuun loppuun saakka. Seurat varaavat tarvitsemansa lisävuorot Timmin sähköisen asioinnin kautta.

Kuntosalit

• Liikuntahallien hallinnoimat kuntosalit Hauholla, Iittalassa, Lammilla ja Rengossa avataan 3.5. Käyttäjien on huomioitava tiloissa hygieniaohjeet ja turvavälit. Käyttöaika: Kuntosalipoletteissa 2.12.2020 jäljellä ollut käyttöaika on siirretty automaattisesti jatkumaan 3.5.2021 alkaen. Jatkolataukset onnistuvat Hauholla, Iittalassa ja Rengossa kaupungin palvelupisteillä. Lammin jatkolatauksien osalta palvelee Liikuntahallien asiakaspalvelu,
p.03 621 2558 tai toimisto@liikuntahallit.fi . Koko vuoden 2020 ja syksyn 2020 Senioriliikuntakortilla kuntosalit ovat käytettävissä 2021 loppuun asti.

Seurojen kuukausivuokratut tilat

• Seurojen kuukausivuokratut tilat avautuvat vuonna 2001 syntyneille ja nuoremmille harrastustoimintaan 26.4. alkaen.
• Aikuisten toiminta on toistaiseksi keskeytetty.

1.6.2021 alkaen

• Kipinäniemen alue avautuu varattavaksi 1.6.2021 alkaen. Edellytämme asiakkaittemme noudattavan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja -suosituksia. Tällä hetkellä yksityistilaisuuksien osalta suositus on maks. 10 henkeä.

Ottelut

 • Lasten ja nuorten eli vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneiden ryhmäharrastusten sarjamuotoinen maakuntarajojen ylittävä kilpailutoiminta on keskeytetty ja jatkuu 16.6.2021. Maakunnan sisällä toiminta on kuitenkin mahdollista.
 • Aikuisten harrasteottelutoiminta on toistaiseksi tauolla.

Uimahallit

• uimahallit pysyvät suljettuina koko kevään ja avataan normaalin aikataulun mukaisesti, Hämeenlinnan uimahalli elokuun alussa ja Lammin uimahalli syyskuun alussa. Jo myytyihin uimahallien sarjalipputuotteisiin lisätään automaattisesti voimassaoloaikaa. Koululaisuinnit ja seurojen harrastustoiminta halleissa päättyy huhtikuun loppuun.

Ohjeita turvalliseen harrastamiseen

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta ei ryhmäkokoja rajoiteta mutta toiminnassa on noudatettava alla mainittuja ohjeita:

 • Asiakkaita ja liikuntapaikkoja käyttäviä pyydetään seuraamaan ajantasaisia Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronaohjeistuksia.
 • Kaikilta yli 12-vuotiailta edellytetään kasvomaskin käyttöä kaikissa yleisissä tiloissa, auloissa, käytävillä, pukuhuoneissa ja aktiviteeteissa, joita maskin käyttö ei häiritse.
 • Harrastustoimintaan, harjoituksiin ja otteluihin saa osallistua vain terveenä ja täysin oireettomana.
 • Jokainen liikuntatilan käyttäjä pesee kätensä ennen vuorolle saapumista sekä liikuntatilasta poistuessa.
 • Ryhmän vastaavat huolehtivat oman ryhmän turvallisesta toiminnasta. 
 • Ryhmän vastaava pitää luetteloa vuorolle osallistujista.
 • Kaikkea turhaa ja ylimääräistä oleskelua harjoitustiloissa, pukutiloissa ja eteistiloissa on vältettävä.
 • Liikuntavaatteet puetaan mahdollisuuksien mukaan päälle jo kotona.
 • Alkulämmittelyt ja verryttelyt suositellaan tehtäväksi ulkona.
 • Harjoitusvuorolle saavutaan ja poistutaan ajallaan sekä vältetään turhaa oleskelua liikuntatiloissa.
 • Yhteisiä suihkutiloja ei suositella käytettäviksi.
 • Vanhemmat ja saattajat odottavat mahdollisuuksien mukaan lapsia ulkona.

Liikuntahallien oma toiminta

Kevät ja kesä 2021

 • Liikuntalukkari-toiminta jatkuu kevään osalta 26.4. alkaen. Ajantasainen tarjonta löytyy täältä.
 • Parvekejumpat käynnistyvät 3.5. alkaen ja jatkuvat 13.8.2021 asti.
 • Ulkoliikuntatoiminnot pienryhmissä käynnistyvät 3.5. alkaen ja jatkuvat 15.6. saakka.
 • Kesäliikunnanohjaukset ulkona mm. puistojumpat, kehonhuollot ja liikunnalliset tempaukset alkavat 16.6.2021 ja jatkuvat 13.8.2021 asti. Ohjelma luettavissa täältä.

Syksy 2021

 • Ilmoittautuminen syksyn ohjattuihin ryhmiin käynnistyy 17.8.2021. Talvikauden ohjelma julkaistaan heinäkuussa ja kausi käynnistyy 30.8.2021.
 • Yleisöluistelut käynnistyvät syyskuun alussa ja Temppulaari lokakuun alussa.