Liikuntatilojen sulku jatkuu

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 11.1.2022 jatkaa kulttuurin ja vapaa-ajan palvelujen rajoituksia. Niiden johdosta Liikuntahallien hallinnoimat sisäliikuntatilat, kuntosalit ja uimahallit ovat suljettuina 26.1.2022 saakka muilta paitsi vuonna 2003 syntyneiden ja nuorempien ohjattuun harrastustoimintaan osallistuvilta. Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona.

Alle on koottu päätöksen vaikutukset Liikuntahallien tilojen käyttöön ja Liikuntahallien omaan toimintaan.

Uimahallit

 • Uimahallit ovat suljettuina yleisöltä 30.12.2021 – 26.1.2022.
 • Uimahallien sarjakäynteihin lisätään voimassaoloaikaa yhtä monta päivää kuin sulkuaika estää palvelujen käytön
 • Vuonna 2003 syntyneiden ja nuorempien harrastustoiminta uimahalleissa voi jatkua terveysturvallisen harrastamisen ohjeita sekä Aluehallintoviraston aiempaa määräystä tilojen käytön osalta noudattaen

Kuntosalit

 • Pitäjien kuntosalit pidetään suljettuina 30.12.2021-26.1.2022
 • Kuntosalikortteihin lisätään voimassaoloaikaa yhtä montaa päivää kuin sulkuaika estää palvelujen käytön

Muut sisäliikuntatilat, jäähallit sekä koulujen liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttö

 • Tilat pidetään suljettuina 30.12.2021-26.1.2022
 • Vuonna 2003 syntyneiden ja nuorempien harrastustoiminta tiloissa voi jatkua terveysturvallisen harrastamisen ohjeita sekä Aluehallintoviraston aiempaa määräystä tilojen käytön osalta noudattaen
 • Tilojen käyttäjiä ohjeistetaan erikseen käyttövuorojen peruuttamisen osalta.

Seurojen kuukausivuokratut tilat

 • Tilat pidetään suljettuina 30.12.2021-26.1.2022, poikkeuksena golfin ja petanquen talviharjoittelutilat, jotka Aluehallintoviraston linjauksen mukaisesti eivät kuulu suljettavien liikuntatilojen joukkoon
 • Vuonna 2003 syntyneiden ja nuorempien harrastustoiminta tiloissa voi jatkua terveysturvallisen harrastamisen ohjeita sekä Aluehallintoviraston aiempaa määräystä tilojen käytön osalta noudattaen

Aluehallintoviraston päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa eikä tilojen käyttöä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen.
Yksityis- ja perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa on esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhlien järjestäminen.
Yksityishenkilöiden on mahdollista varata tiloja lasten (2003 syntyneiden ja nuorempien) harrastustoimintaan. Toimintaa valvovien aikuisten tulee olla samasta taloudesta. Vastuu rajoitusten noudattamisesta on toiminnan järjestäjällä eli vuoron varaajalla.
Yksityistilaisuuksia suositellaan rajattavaksi maksimissaan 10 henkilöön 31.1.2022 saakka.
Sairaanhoitopiiri suosittelee kuitenkin välttämään tai rajoittamaan myös yksityiselämään kuuluvia kokoontumisia.

Yleisöluisteluvuorot ja temppulaari-toiminta keskeytetään. Ulkoliikuntapaikat ovat kaikenikäisten käytettävissä turvavälit kuitenkin huomioiden. Pukuhuoneet pidetään suljettuna.

Liikuntahallien omien, aikuisille suunnattujen, ohjattujen liikuntaryhmien alkamisesta ilmoitetaan myöhemmin suoraan asiakkaille liikunnanohjaajien toimesta.

Edellytämme jokaisen tiloissamme asioivan noudattavan THL:n ja Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiirin ohjeistuksia, joilla Koronaviruksen etenemistä voidaan estää. Lasten osalta ohjeiden noudattamisen vastuu on aikuisella. Huomioithan seuraavat seikat:

 1. Vahva maskisuositus käytävillä, aulassa, katsomoissa, pukutiloissa ja kaikissa aktiviteeteissa, joissa kasvomaski ei häiritse toimintaa. Vuoden 2022 alusta koskee myös lapsia 4. vuosiluokasta lähtien.
 2. Suosittelemme 1-2m turvaväliä.
 3. Ethän tule liikuntapaikalle edes lievästi oireisena.
 4. Huolehdithan käsihygieniasta. Käsidesiä on saatavilla liikuntapaikoissa.
 5. Vältäthän turhaa oleskelua ja odottelua pukuhuone ja aulatiloissa.

Ajankohtaista koronaviruksesta – Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (khshp.fi)