Metritiski-areenan remontti käynnistyy suunnitellusti

Metritiski-areenan katon kantavien rakenteiden uusimisen urakka on käynnistynyt suunnitellun mukaisesti. Jo viime viikolla hallin ympärille ryhdyttiin rakentamaan telineitä ja varsinainen urakka on käynnistynyt tällä viikolla.

Viime vuoden keväänä tehdyissä laajarunkoisten urheiluhallien rakennetarkastuksissa havaittiin areenan katon kantavissa rakenteissa sellaisia puutteita ja virheitä, että korjauksen suunnitteluun oli ryhdyttävä välittömästi. Halli oli pois normaalisti kesän harjoittelukäytöstä ja talvikausi 2019-2020 pelattiin poikkeusluvalla. Hallin päätyihin rakennettiin ennen kauden alkua lisätuennat ja kattoristikoihin asennettiin katon taipumasta varoittava hälytysjärjestelmä. Leuto ja lähes lumeton talvi pelasti taitoluistelijoiden ja kiekkoilijoiden kauden eikä hallia jouduttu kertaakaan tyhjentämään kesken ottelun tai harjoitusten.

Nyt Metritiski-areena saa remontissa kokonaan uudet kattoristikot ja vesikaton. Uudet ristikot täyttävät nykynormit lumikuorman kestävyydestä ja harjoittelu sekä pelaaminen hallissa on jälleen turvallista. Koronavirusepidemia ei ainakaan toistaiseksi ole vaikuttanut urakkaan, niin työvoimaa kuin materiaalia on normaalisti saatavilla. Urakan on määrä olla valmis viimeistään elokuussa ja uusi kausi päästään aloittamaan normaalisti syyskuun alussa. Remontin kokonaiskustannukseksi on arvioitu noin 1,3 miljoonaa euroa.