Muistutus liikuntapaikkojen käyttäjille

Tulostettava muistilista A4 (.pdf) avautuu kuvaa koskettamalla.

Liikuntapaikassa toimiminen:

 1. Sopikaa saapumisesta mahdollisuuksien mukaan niin, että liikuntapaikalle saavutaan yhtä aikaa. Tällöin porukka pääsee kerralla sisälle. Ulko-ovea ei saa teljetä auki roskapöntöllä tai muulla.
 2. Tarkistakaa liikuntapaikan ympäristö, aula, käyttämänne pukuhuone ja salitila ennen käyttöä ja ilmoittakaa havaituista puutteista esim. roskaamisesta. Tämä helpottaa mm. ilkivaltatilanteiden selvittämistä.
 3. Meillä kaikilla on rannekelloja tai puhelimia, joissa kellonaika heittelee 5min suuntaan tai toiseen. Tämän vuoksi liikuntapaikalla sijaitseva kello on ns. virallinen aika, jonka mukaan vuoro alkaa ja päättyy. Saliin mennään vasta vuoron alkaessa ja poistutaan viimeistään, kun vuoro loppuu.
 4. Jos käytätte salin välineistöä esim. kaukalo, lentopallotolppia, maaleja jne niin näiden asettaminen paikoilleen ja purkamisen pitää tapahtua oman vuoron puitteissa. Joitakin välineitä on tietysti järkevä jättää seuraavalle käyttäjälle paikoilleen, mutta tällöin pitää varmistaa, että vuoron käyttäjä tulee paikalle. Oletus on siis aina se, että välineitä käyttänyt porukka myös siivoaa ne pois.
 5. Joskus käy niin, että jotain välineitä menee rikki. Ilmoittakaa näistä rohkeasti meille.
 6. Juniori- ja aikuisvuoroilla paikalla tulee olla vähintään yksi vastuuhenkilö koko ajan paikalla. Tämä vastuuhenkilö poistuu paikalta viimeisenä ja tarkistaa että sali sekä pukuhuonetila jää järkevään kuntoon seuraaville käyttäjille. Sammuta valot (jos mahdollista)
 7. Poistuessanne varmistakaa, että liikuntapaikan ulko-ovi tulee teidän jäljiltä lukkoon.
  Jos ulko-oven kynnyksellä on lehtiä tai kiviä niin ovi ei välttämättä jaksa sulkeutua pelkän pumpun vetämänä – varmista ovi nykäisemällä.

Yleistä:

 • Illat pimenevät ja liikuntapaikkojen ympäristössä liikkuu paljon lapsia, joten tarkkaavaisuutta moottoriajoneuvoilla ajellessa, vaikka kiire olisikin.
 • Kylmenevät kelit houkuttelevat sisätiloihin myös välillä vuoroille kuulumatonta porukkaa, joten pitäkää silmät auki heidän varaltaan.
 • Avainhallinta: Liikuntapaikkojen avaimet tai kulkutagit kuitataan kauden alussa ja palautetaan noutopaikkaan kauden päätteeksi. Avaimia ei saa luovuttaa seuran sisällä henkilöltä toiselle. Avainten tai kulkutagien katoamiset tulee ilmoittaa välittömästi asiakaspalveluumme toimisto@liikuntahallit.fi / 03-621 2558
 • Kantakaupungilla suurin osa avaimista kuitataan Liikuntahallien toimistolta (Kiekkoritarinkuja 3A). Avaimen noutopaikan voit tarkistaa asiakaspalvelusta toimisto@liikuntahallit.fi / 03-621 2558