Sisäliikuntapaikat avaavat ovensa lauantaina 5. helmikuuta – aikuisten ryhmäliikunta on taas mahdollista myös uimahalleissa ja kuntosaleilla

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti perjantaina 4.2.2022 kumota aiemman sisäliikuntatilojen sulkua koskevan päätöksensä. Päätöksen myötä sisäliikuntatilat ovat jälleen avoimia kaikenikäisille. Aikuisten harrastustoiminnan on mahdollista siis alkaa heti lauantaina. Myös kilpailu-, ottelu- ja turnaustoiminnan yleisön osalta kokoontumisrajoituksia lievennetään 5.2. alkaen.

Aluehallintoviraston päätös mahdollistaa sisäliikuntatilojen avaamisen kaikenikäisille mutta tiloissa on edelleen noudatettava tartuntatautilain 58 d § mukaisia ohjeita. Kaikissa Liikuntahallien sisätiloissa toimitaan edelleen terveysturvallisesti. Kaikille yli 12-vuotiaille suositellaan kasvomaskin käyttämistä ja lisäksi sisätiloissa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä riittävästä etäisyydestä muihin. Liikuntapaikoille voi saapua vain täysin oireettomana.

Aikuisten salivuorot on peruttu Timmi-järjestelmästä aiemman päätöksen mukaisesti 9.2.2022 saakka. Vuorot eivät palaudu automaattisesti ja asiakkaille lähetetään toimintaohjeet maanantaina 7.2.2022. Ryhmien on hyvä varmistaa ajantasainen käyttövuorojen tilatieto Timmi-järjestelmästä, osa perutuista aikuisten vuoroista on saatettu siirtää lasten ja nuorten harrastustoiminnan käyttöön. Timmiä ei päivitetä viikonlopun aikana, joten lauantain ja sunnuntain osalta oman vuoron käyttömahdollisuutta voi tiedustella suoraan hallien henkilökunnalta.

Kokoontumisrajoitukset

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 4.2.2022 päätöksen, jolla Kanta-Hämeen kokoontumisrajoituksia lievennetään heti huomisesta eli lauantaista 5.2. alkaen. Ulkotilojen tilaisuuksien henkilömäärää ei rajoiteta enää lainkaan. Jos sisätilassa järjestettävään yleisötilaisuuteen osallistuu yli 50 henkilöä, tilaisuuteen voi ottaa enintään puolet tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa. Lisäksi osallistujilla täytyy olla määritellyt istumapaikat. Alle 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää ilman istumapaikkavelvoitetta tai tilan kapasiteettiin nähden suhteellista enimmäishenkilömäärää.

Yleisöluistelut ja temppulaari käyntiin ensi viikolla

Poltinahon salibandyhallissa järjestettävä lasten ja aikuisten yhteinen temppulaari-toiminta pyörähtää jälleen käyntiin lauantaina 12.2. Jääliikuntakeskus Hakion yleisöluistelut jatkuvat sunnuntaina 13.2.

Liikuntahallien omat ohjatut liikuntaryhmät starttaavat kevätkautensa maanantaina 14.2. Ohjaajat tiedottavat suoraan ryhmiensä asiakkaita. Ensi viikon ulkoliikuntatarjonta löytyy Liikuntahallien nettisivuilta.

OHJEITA TURVALLISEEN HARRASTAMISEEN

  • Asiakkaita ja liikuntapaikkoja käyttäviä pyydetään seuraamaan ajantasaisia Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronaohjeistuksia.
  • Vahva maskisuositus käytävillä, aulassa, katsomoissa, pukutiloissa ja kaikissa aktiviteeteissa, joissa kasvomaski ei häiritse toimintaa.
  • Harrastustoimintaan, harjoituksiin ja otteluihin saa osallistua vain terveenä ja täysin oireettomana.
  • Jokainen liikuntatilan käyttäjä pesee kätensä ennen vuorolle saapumista sekä liikuntatilasta poistuessa.
  • Ryhmän vastaavat huolehtivat oman ryhmän turvallisesta toiminnasta.
  • Ryhmän vastaava pitää luetteloa vuorolle osallistujista.
  • Kaikkea turhaa ja ylimääräistä oleskelua harjoitustiloissa, pukutiloissa ja eteistiloissa on vältettävä.
  • Liikuntavaatteet puetaan mahdollisuuksien mukaan päälle jo kotona.
  • Alkulämmittelyt ja verryttelyt suositellaan tehtäväksi ulkona.
  • Harjoitusvuorolle saavutaan ja poistutaan ajallaan sekä vältetään turhaa oleskelua sisätiloissa.