Street-O radat

Korona-viruksen johdosta monet liikuntaharrastukset ovat tauolla. Kunnat, seurat ja yritykset ovat kehittäneet uusia tapoja, jotka mahdollistavat omatoimisen liikkumisen rajoituksista huolimatta. Hattulan kunnan, Hämeenlinnan Liikuntahallien ja paikallisten suunnistusseurojen yhteistyönä on nyt toteutettu matalan kynnyksen Street-O suunnistusratoja, jotka ovat kaikille avoimia.

Syksyllä Hämeenlinnan seudulla aloitettiin Street-O suunnistus. Tapahtumat saavuttivat suuren suosion. Tätä konseptia korona-aikaan soveltamalla ovat syntyneet omatoimiset Street-O radat. Yhteistyössä toteutetut radat ja kysymykset ovat vapaasti ladattavissa ja osallistuminen on täysin maksutonta.

Omatoimi Street-O on lähiympäristössä tapahtuva, helposti lähestyttävä tapa kokeilla suunnistusta joko omatoimisesti tai esimerkiksi koko perheen voimin. Liikkua voi esimerkiksi kävellen, polkupyörällä, juosten tai vaikkapa apuvälinettä käyttäen. Rasteilla ei ole rastilippua, leimasimia tai mitään muutakaan ­havaittavaa, vaan rasteilla käyminen varmistetaan vastaamalla kysymyksiin. Kysymyksien vastaukset selviävät oikeassa paikassa ympärille katselemalla.

Tällä hetkellä avoimena on Hattulan Parolan alueen rata ja ensi viikolla palveluun avautuu Hämeenlinnan ratoja. Radat ja vastausjärjestelmä ovat avoinna kesäkuun loppuun, jonka jälkeen tulokset julkaistaan ja kaikkien vastanneiden kesken suoritetaan arvonta. Tarkemmat ohjeet löytyvät internetsivujemme kautta tästä www.liikuntahallit.fi/streeto