Uimahalleissa riittää vipinää

Umpisurkeat talviurheilukelit ovat näkyneet runsaina kävijämäärinä Hämeenlinnan ja Lammin uimahalleissa. Tuhannen kävijän raja rikotaan Hämeenlinnan uimahallissa lähes päivittäin ja ennätys alkaneelta vuodelta on 1514 asiakasta yhden päivän aikana! Myös koko viime vuoden kävijämäärä oli edellistä vuotta suurempi niin Hämeenlinnan kuin Lammin uimahallissa.

Kevät tuo runsaasti tapahtumia uimahalliin. Hiihtolomaviikolla Hämeenlinnan uimahallissa on tarjolla erilaisia jumppia sekä vedessä että liikuntasalin puolella. Myös kuntosalilla on saatavilla opastusta laitteiden käyttöön. Lasten ja nuorten suosima WIBIT-vesiesterata on käytettävissä Hämeenlinnan uimahallissa viikonlopun 28.-29.2. aamupäivissä. Lammin uimahallissa on tarjolla erityisohjelmaa tiistaina 25.2. Aamupäivällä klo 9-11 liikunnanohjaaja antaa vinkkejä kuntosaliharjoitteluun ja iltapäivällä klo 13-14 on tarjolla kuntojumppaa liikuntasalin puolella. WIBIT-vesiesterata on käytettävissä klo 11-19. Hiihtolomaviikon säpinään ja koko ohjelmaan pääset tutustumaan painamalla tästä

Maaliskuun alussa jatkuvat suositut Suppama HIIT-kurssit. Suppama HIIT on tehokasta vesitreeniä kelluvien lautojen päällä. Kaikki harjoitukset ovat sovellettavissa oman vaatimustason mukaisesti ja vastuksena käytetään omaa kehonpainoa. Kurssit tiistai-illoissa 3.3. alkaen. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.

Viikolla 11 Ammattiopisto Tavastian ensihoidon opiskelijat jakavat tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista Hämeenlinnan uimahallin aulassa. Infopisteellä pääsee mittauttamaan verenpaineen ja kuulemaan neuvoja terveellisestä ravinnosta ja mm. unen merkityksestä hyvinvoinnille. Opiskelijat ovat paikalla keskiviikkona ja torstaina klo 13.15-14.30. Viikko huipentuu lauantaina 14.3. Vesisankarit – tapahtumaan, jossa koko perheen voimin pääsee uintimaksun hinnalla kokeilemaan erilaisia vesi- ja pelastustaitoja. Tarjolla mm. laitesukellusta, melontaa sekä pintapelastusta ja lastenaltaalla vesileikkejä pienimmille. Tarkempi aikataulu päivittyy Liikuntahallien nettisivuille ja somekanaviin!

Maaliskuun lopussa käynnistyy myös Kuntosali tutuksi –starttikurssi, jossa viiden kokoontumiskerran aikana liikunnanohjaaja perehdyttää osallistujat kuntosalilaitteisiin sekä opastaa monipuoliseen kuntosaliharjoitteluun. Ryhmä on suunnattu erityisesti niille työ- ja eläkeikäisille, joilla ei ole aiempaa kokemusta kuntosaliharjoittelusta tai edellisestä salitreenistä on jo vierähtänyt tovi! Lue lisää ja ilmoittaudu tästä. Ohjaaja on kuntosalilla myös omatoimisesti harjoittelevien tukena kevään ajan joka toinen torstai klo 17.30-19.00 aina 16.4.2020 saakka.

Suuren suosion saavuttaneita, omatoimiseen vesijumppaan tarkoitettuja Hydrohex-laitteita on saatu yksi lisää. Hydrohex on siirrettävä tablet-laite, josta voi valita mieleisensä vesijumppaohjelman ja selkeät videot opastavat liikkeiden tekemiseen. Nyt siis myös Lammilla on oma Hydrohex-laite käytettävissä. Laitteen voi molemmilla halleilla pyytää käyttöönsä uinninvalvojilta. Rohkeasti testaamaan!

Odotellaan siis rauhassa kevään tuloa ja nautitaan nyt vesiliikunnasta uimahalleissamme!