Uimahallit avataan helmikuun alussa, pitäjien kuntosaleille pääsee torstaista 27.1. alkaen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 25.1.2022 jatkaa sisäliikuntatilojen sulkua kahden viikon ajan. Sulkupäätöksen ulkopuolelle jäävät kuitenkin matalan riskin liikuntatilat, kuten uimahallit ja kuntosalit. Hämeenlinnan ja Lammin uimahallit saadaan avattua yleisölle tiistaina 1. helmikuuta, pitäjien kuntosalit ovat asiakkaiden käytössä heti rajoituksen päätyttyä eli 27.1. alkaen. Muissa sisäliikuntatiloissa sallitaan edelleen lasten ja nuorten harrastustoiminta.

Aluehallintoviraston päätös mahdollistaa uimahallien avaamisen yleisölle mutta tiloissa on edelleen noudatettava tartuntatautilain 58 d § mukaisia rajoituksia. Hämeenlinnan ja Lammin uimahalleissa asiakasmäärä rajoitetaan puoleen normaalista. Kaikille asiakkaille suositellaan kasvomaskin käyttöä aula- ja pukuhuonetiloissa, hyvää käsihygieniaa sekä turvaetäisyyksien säilyttämistä kanssauimareihin. Uimahalliin voi saapua vain täysin oireettomana.

Aikuisten ryhmäliikunta pysyy kuitenkin edelleen tauolla AVI:n määräyksen mukaisesti 9.2.2022 asti, joten vesijumppia ei vielä päästä käynnistämään. Asiakkaiden sarjakäynteihin lisätään voimassaoloaikaa automaattisesti yhtä monta päivää kuin halli on ollut suljettuna. Asiakkailta ei vaadita koronapassia uimahallissa asiointiin.  

Kuntosaleille pääsee heti torstaina

Pitäjien kuntosalit Lammilla, Iittalassa, Hauholla sekä Rengossa saadaan asiakkaiden käyttöön heti sulkupäätöksen päätyttyä, torstaista 27.1.2022 alkaen. Tiloissa noudatetaan tartuntatautilain 58 d § mukaisia asiakasmäärärajoituksia ja saleilla sallitaan enintään 10 henkilön yhtäaikainen oleskelu. Asiakkaiden edellytetään noudattavan hyvää hygieniaa ja mm. kuntosalilaitteiden pyyhkimistä puhdistusaineella käytön jälkeen.

Alle on koottu päätöksen vaikutukset Liikuntahallien tilojen käyttöön ja Liikuntahallien omaan toimintaan.

Uimahallit

 • Uimahallit avataan yleisölle 1.2.2022, aikuisten ryhmäliikunta (vesijumpat) pysyy kuitenkin tauolla 27.1.-9.2.2022 välisen ajan.
 • Uimahallien asiakasmäärä rajataan puoleen normaalista.
 • Uimahallien sarjakäynteihin lisätään voimassaoloaikaa yhtä monta päivää kuin sulkuaika on estänyt palvelujen käytön.
 • Asiakkailta ei edellytetä koronapassia. Tiloihin voi saapua kuitenkin vain oireettomana, kasvomaskisuositus aula- ja pukutiloissa.
 • Vuonna 2002 syntyneiden ja nuorempien harrastustoiminta uimahalleissa voi jatkua terveysturvallisen harrastamisen ohjeita sekä Aluehallintoviraston aiempaa määräystä tilojen käytön osalta noudattaen.

Kuntosalit

 • Pitäjien kuntosalit avataan 27.1.2022, aikuisten ryhmäliikunta (kuntosaliryhmät) pysyy kuitenkin tauolla 27.1.-9.2.2022 välisen ajan.
 • Kuntosalikortteihin lisätään voimassaoloaikaa yhtä montaa päivää kuin sulkuaika on estänyt palvelujen käytön.
 • Kuntosaleilla max 10 henkilöä kerrallaan.

Muut sisäliikuntatilat, jäähallit sekä koulujen liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttö

 • Tilat pidetään suljettuina 27.1.-9.2.2022.
 • Vuonna 2002 syntyneiden ja nuorempien harrastustoiminta tiloissa voi jatkua terveysturvallisen harrastamisen ohjeita sekä Aluehallintoviraston aiempaa määräystä tilojen käytön osalta noudattaen.
 • Tilojen käyttäjiä ohjeistetaan erikseen käyttövuorojen peruuttamisen osalta.

Seurojen kuukausivuokratut tilat

 • Tilat pidetään suljettuina 27.1.-9.2.2022, poikkeuksena golfin ja petanquen talviharjoittelutilat, jotka Aluehallintoviraston linjauksen mukaisesti eivät kuulu suljettavien liikuntatilojen joukkoon.
 • Vuonna 2002 syntyneiden ja nuorempien harrastustoiminta tiloissa voi jatkua terveysturvallisen harrastamisen ohjeita sekä Aluehallintoviraston aiempaa määräystä tilojen käytön osalta noudattaen.

Aluehallintoviraston päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa eikä tilojen käyttöä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen.

Yksityis- ja perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa on esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhlien järjestäminen. Yksityishenkilöiden on mahdollista varata tiloja lasten (2002 syntyneiden ja nuorempien) harrastustoimintaan. Toimintaa valvovien aikuisten tulee olla samasta taloudesta. Vastuu rajoitusten noudattamisesta on toiminnan järjestäjällä eli vuoron varaajalla.

Yksityistilaisuuksia suositellaan rajattavaksi maksimissaan 10 henkilöön 28.2.2022 saakka. Sairaanhoitopiiri suosittelee kuitenkin välttämään tai rajoittamaan myös yksityiselämään kuuluvia kokoontumisia.

Yleisöluisteluvuorot ja temppulaari-toiminta pysyvät keskeytettynä, samoin 60+ luisteluvuoro. Ulkoliikuntapaikat ovat kaikenikäisten käytettävissä turvavälit kuitenkin huomioiden.

Liikuntahallien omien, aikuisille suunnattujen, ohjattujen liikuntaryhmien alkamisesta ilmoitetaan suoraan asiakkaille liikunnanohjaajien toimesta. Talven ulkoliikuntatarjonta löytyy nettisivuiltamme.