Uusia koronatoimenpiteitä

Uimahallien 2/3 poistetaan käytöstä.
Seurojen toivotaan peruvan aikuisten harrastetoiminnan käyttövuorot. Perutuista vuoroista ei peritä maksuja.

Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy ryhtyy toimiin maakunnan covidryhmän suositusten johdosta. Seuraavat toimenpiteet tulevat voimaan maanantaina 30.11.:

  1. Kaikki Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n järjestämät työikäisten ja eläkeikäisten liikuntaryhmät ovat tauolla 30.11.2020 alkaen. Ryhmien jatkumisesta kevätkaudella ilmoitetaan myöhemmin ja myös suoraan asiakkaille.
  2. Käynnissä olevat lasten alkeisuimakoulut viedään suunnitellusti loppuun.
  3. Erityislasten liikuntakerho, Sporttikerho jatkaa kauden loppuun.  
  4. Kaikki yleisöluistelut ovat tauolla 30.11.2020 alkaen.
  5. Uimahallien saunat pidetään suljettuina.
  6. Uimahallien pukukaapeista suljetaan 2/3 pois käytöstä.

Toivomme seurojen noudattavan ohjeistusta ja peruvan aikuisten harrastetoimintaan varatut käyttövuorot asiakaspalvelumme kautta. Peruutukset tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen toimisto@liikuntahallit.fi. Perutuista vuoroista ei peritä maksuja.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan jatkaa mutta toiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota turvalliseen toteuttamiseen ja mm. pukuhuoneita suositellaan käytettävän mahdollisimman lyhyen ajan vain välttämättömään varusteiden vaihtoon.

Liikuntatiloissa edellytetään kasvomaskin käyttöä kaikilta yli 15-vuotiailta kaikissa yleisissä tiloissa, auloissa, katsomoissa ja pukuhuoneissa. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

Mikäli epidemiatilanne edelleen heikkenee, kunnat sulkevat harrastus- ja liikuntatilansa ja varautuvat tilapäisesti sulkemaan muitakin julkisia tiloja epidemiatilanteen vaatimalla tavalla ja viiveettä.

Seuraamme tilannetta ja varaudumme sulkuihin tarvittaessa. Tilojen sulkemisesta ilmoitetaan välittömästi Liikuntahallien verkkosivuilla www.liikuntahallit.fi.

Maakunnan pandemiaryhmältä ja kunnanjohtajilta 10 kohdan toimenpidelista koronatilanteen vuoksi

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä ja kuntajohtajat ovat antaneet uusia suosituksia aikavälille 30.11.2020-7.1.2021 koronatilanteen heikkenemisestä johtuen. Seuraavat suositukset liittyvät liikuntaan ja urheiluun:

  1. Kuntien järjestämän aikuisten harrastus- ja ryhmätoiminnan (mukaan lukien kansalaisopistot ja liikuntaryhmät) sekä taiteen perusopetuksen ryhmätoimintojen osalta joulutauot aloitetaan viikolla 49 ja toiminta käynnistetään uudelleen aikaisintaan viikolla 2 tilanteen niin salliessa. Opetustoiminta tai harrastus, joka on järjestävissä etänä, voi jatkua.
  2. Kunnat suosittelevat tilojaan käyttävien seurojen osalta samaa aikaistetun joulutauon toimintamallia aikuisten harrastus- ja ryhmätoiminnassa. Mikäli epidemiatilanne edelleen heikkenee, kunnat sulkevat harrastus- ja liikuntatilansa. Uimahallien saunojen ja muiden julkisten saunojen käyttökieltosuositus jatkuu. Pukutilojen osalta uimahallien suositellaan sulkevan vähintään 2/3 paikoistaan.
  3. Kunnat varautuvat tilapäisesti sulkemaan julkisia tiloja epidemiatilanteen vaatimalla tavalla ja viiveettä. Tilojen käytön keskeyttämistä voidaan joutua toimeenpanemaan muun muassa kirjastojen, museoiden, teattereiden ja jäähallien osalta.