Vaikka muuten ollaan kavereita, niin nyt ei olla!

Hämeenlinnalaisten senioriliikkujien kilpailuvietti heräsi Vierumäellä järjestetyllä liikuntaleirillä. Senioriliikuntaleiri järjestettiin Hämeenlinnan Liikuntahallien ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yhteistyönä ja mukana oli 21 iloista ja innokasta senioria. Leirin järjestäminen on osa Haaga-Helian EUDAPA-opiskelijoiden opintoja. EUDAPA on soveltavan liikunnan kansainvälinen tutkinto ja niinpä leiriä vetäneiden opiskelijoiden joukossa oli edustusta eripuolilta Eurooppaa.

Kolmipäiväinen senioriliikuntaleiri järjestettiin Vierumäen urheiluopistolla huhtikuun viimeisellä viikolla. Ohjelmassa oli monipuolisesti erilaisia ohjattuja liikuntatunteja, useita vaihtoehtoja, joista jokaiselle löytyi sopivaa ja mieleistä tekemistä. Kaikkiin leiripäiviin sisältyi 2-3 liikuntatuntia ja tietysti myös vapaata ja rentoa yhdessäoloa, terveellistä ravintoa ja lepoa.

Liikuntatunneilla oli tarjolla mm. sauvakävelyä, jumppaa, tasapainoharjoituksia ja pallopelejä. Luonnossa liikuttiin myös suunnistaen! Vesielementti tuli tutuksi altaassa vesivoimistelun muodossa, mutta osallistujat pääsivät kokeilemaan myös curlingia Vierumäen jäähallissa.

”Vaikka muuten ollaan kavereita, niin nyt ei olla!”, nauroi 95-vuotias Hilkka curling-radalla hyvälle ystävälleen. Kilpailuvietti heräsi, vaikka lajikokeilussa pisteitä ei laskettukaan.

Curling innosti lajikokeiluna kaikkia osallistujia

Kulttuurien kohtaaminen, nuorten ja ikäihmisten yhdessä tekeminen, englanninkielen kuuleminen ja puhuminen, rohkeus heittäytyä ja uskallus kokeilla – nämä kaikki toteutuivat leiripäivien aikana. Moni leirin osallistujista pääsi tekemään asioita, joita kenties on tehnyt edellisen kerran omassa lapsuudessaan tai nuoruudessaan tai ei välttämättä koskaan. Ikä tai vaikkapa liikkumisen apuvälineet eivät olleet esteenä, kun osaavat liikunnanohjaajat räätälöivät ja sovelsivat toimintaa kaikille sopivaksi.

”Tämä oli kyllä aivan ihana leiri! Kaiken koronakurimuksen jälkeen, kun pääsee reissuun ja ihmisten luo. On tullut naurettuakin enemmän kuin pitkään aikaan! Tästä saa kyllä virtaa kevääseen ja mahtavia muistoja”, osallistujat kuvailivat tuntojaan leirin paluumatkalla. Osa osallistujista oli mukana myös kaksi vuotta sitten, kun leiri ensimmäisen kerran järjestettiin. Koronapandemian vuoksi leiri jäi toteuttamatta vuosina 2020 ja 2021. Tavoitteena on järjestää vastaava tapahtuma myös ensi keväänä.

Päätöspäivän yhteiskuvassa leirin osallistujat ja EUDAPA -opiskelijat