Viestikapula siirtyy eteenpäin

Hämeenlinnan Liikuntahalleilla kuntaliitoksesta lähtien ja sitä ennen Kalvolan kunnan liikuntasihteerinä yli 30 vuotta työskennellyt Hannu Örn on jäämässä ansaituille eläkepäiville. Hannun saappaisiin on hypännyt ja viestikapulan ottanut vastaan liikuntapaikkamestariksi Vantaalta siirtynyt Jari Järvinen.

Hannun työuraan on mahtunut monenlaista. Kalvolan kunnan aikana Hannu ehti olla mukana luomassa ja kehittämässä alueen liikuntaolosuhteita. Iittalan urheilukentän perusparannus, kentän huoltorakennuksen ja tenniskenttien rakentaminen, Lepaanrannan virkistysalueen kehittäminen, latu- ja retkeilyverkostojen laajentaminen ja viimeisimpänä Iittala-hallin valmistuminen, ovat osaltaan Hannun kädenjälkiä. Kuntaliitos muutti toimipisteen Hämeenlinnaan kantakaupunkiin ja yksi merkittävin virstanpylväs Liikuntahallien aikana on ollut Loimua Areenan rakentuminen Hämeenlinnan urheilupuistoon.

– Paljonhan tässä on vuosikymmenten aikana ehtinyt tapahtua, olosuhteet ovat monin paikoin parantuneet. Kalvolan aikana liikuntaan ja vapaa-aikaan panostettiin todella paljon ja toivonkin, että pitäjien palveluista pidetään huolta myös tulevaisuudessa, Örn painottaa.

Urheiluseurojen merkitystä vapaa-ajan toiminnan tarjoajina ei liikaa voi korostaa.

– Iittalassa on kymmenien vuosien ajan toiminut muutama pääseura, joissa ehkä lajien painopisteet vaihtelevat 5-10 vuoden jaksoissa, mutta toiminta on aina pysynyt vahvana. Seuroilla on valtava merkitys alueen asukkaiden hyvinvoinnin edistämisessä, Örn kuvailee seuratoiminnan tärkeyttä.

Tuore liikuntapaikkamestari Järvinen ottaa vastuulleen koko Hämeenlinnan urheilupuiston alueen liikuntapaikat sekä pitäjien kuntosalit Iittala-halli ja Iittalan urheilukenttä mukaan lukien. Jari tuo mukanaan rutkasti kokemusta erilaisten liikuntakiinteistöjen ja –kenttien hoidosta, hänellä on yli 20 vuoden kokemus liikuntapaikkojen kunnossapidosta Vantaalla.

– Olen innostunut uusien haasteiden edessä. Vankka kokemus halleista ja kentistä antaa hyvän pohjan tehtävään, vaikka toki jokainen liikuntapaikka on omanlaisensa. Käyttäjäkokemustakin on ehtinyt kyllä kertyä jo useimmista liikuntapaikoista ainakin kantakaupungin alueella, kuvailee hämeenlinnalainen Järvinen.

Salivuorojen jaosta vastaa jatkossa Liikuntahallien toimistolla Tomi Alkio. Järvisen työpiste sijaitsee keskeisesti Loimua Areenalla. Liikuntapaikkamestarin tavoittaa sähköpostitse osoitteella jari.jarvinen@liikuntahallit.fi ja puhelimitse numerosta 03-621 5562.

Viestikapulan vaihtoon liittyen parivaljakko on tutustunut pitäjien liikuntapaikkoihin. Iittala-hallin kuntosalilla tupatarkastuksessa olivat mukana myös liikuntapaikanhoitajat Ari Heikurinen ja Tero Laine.