Hämeenlinnan parhaat vuonna 2023

Hämeenlinnan Liikuntahallit ja Kanta-Hämeen urheilutoimittajat palkitsevat vuosittain menestyneitä hämeenlinnalaisia urheilijoita sekä urheilutoiminnassa mukana olevia. Hämeenlinnan parhaina palkitaan vuoden nais- ja miesurheilija, lupaava tyttö- ja poikaurheilija sekä vuoden valmentaja. Hämeenlinnan parhaiden palkitsemisessa jaetaan myös kunniamainintoja liikuntaan ja urheiluun liittyvän menestyksekkään toiminnan johdosta.

Vuoden naisurheilija

Heidi Laine
Hämeenlinnan Discaajien Heidi Laine kirkasti kolmen aikaisemman vuoden pronssimitalit Suomen mestaruudeksi voittamalla viime kesänä Messilässä SM-viikon yhteydessä käydyn frisbeegolfin naisten suomenmestaruuden. Hänet valittiin myös lajiliittonsa vuoden naisurheilijaksi ja Heidi Lainetta kuvaillaan yhdeksi maamme kaikkien aikojen parhaimmista naispelaajista.

Vuoden miesurheilija

Juha Rintanen
Hämeenlinnalainen autourheilija Juha Rintanen juhli syksyllä driftingin avoimen EM-sarjan pronssimitalia. Pronssimitalin ratkaissutta kilpailua seurasi Puolan Varsovassa peräti 55 000 katsojaa. Juha Rintanen on tehnyt jo vuosikymmenen lujasti ja omistautuneesti töitä noustakseen yhdeksi lajinsa parhaimmista.

Vuoden lupaava tyttöurheilija

Venla Mennala
Monen lajin nuori lahjakkuus Venla Mennala otti viime vuonna muun muassa Hämeenlinnan Suunnistajien väreissä SM-kultaa D14-sarjan sprintissä ja pronssia sekä D16-sarjan viestissä että D15-sarjassa keskimatkalla. Hämeenlinnan Tarmossa hän otti SM-hopeaa T14-sarjan 1500 metrillä ja pronssia 800 metrillä. Hämeenlinnan Hiihtoseuran riveissä hän juhli Hopeasommassa kolmea SM-kultaa ja kolmea Koululiikuntaliiton mestaruutta. Ahveniston Ampumahiihtäjien paidassa hän voitti N14-sarjassa yhteislähtökilpailun SM-kultaa ja normaalimatkalla SM-pronssia.

Vuoden lupaava poikaurheilija

Tuomas Rättö
Hämeenlinnan Tarmoa edustava Tuomas Rättö voitti viime vuoden aikana M17-sarjassa pituushypyn SM-hopeaa ja oli poikien Suomi-Ruotsi -maaottelussa pituudessa toinen. SM-viesteissä hän otti M17-sarjassa 4×300 metrillä kultaa ja 4 x 100 metrillä hopeaa.

Vuoden valmentaja

Kurt Palmroth
Kurt Palmroth johdatti Kalvolan Keihään T14-joukkueen maailman suurimpiin salibandyturnauksiin kuuluvan Prague Gamesin voittoon. Finaalissa joukkue voitti sveitsiläisen Azurich United Wildcatsin maalein 4–2. Myös Suomen kentillä joukkue menestyi erinomaisesti. Joukkueen luoma yhteisöllisyys pitäjässään on ollut merkittävää ja joukkueen merkitystä yhteisölleen voisi kuvailla paljon salibandyn ottelutuloksia suuremmaksi.

Kunniamaininnat:

Tarmon T-klubi
Hämeenlinnan Tarmon entisten yleisurheilijoiden yhdistys T-klubi on jo kahdenkymmenen vuoden ajan järjestänyt vuosittain vaikuttavia valmennusseminaareja Hämeenlinnassa ja tukenut nuoria urheilijoita sekä stipendein että välinehankinnoin. T-klubin kaltaisia alumniyhdistyksiä ei liiemmin yksilölajien puolella ole ja 20 vuoden aikana T-klubi on jakanut stipendejä lähes 60.000 eurolla.

Tawast Golfin EM-kisaorganisaatio
Viime kesänä pelattiin Tawast Golfissa amatöörien naisjoukkueiden Euroopanmestaruuskilpailut. EM-kilpailuiden järjestäminen on pitkä prosessi ja itse kilpailukin sulkee kentän normaalilta käytöltä lähes viikoksi. Naisamatöörien EM-joukkuekilpailut onnistuivat erinomaisesti ja Tawast Golfin kisaorganisaatio sai runsaasti kiitosta niin kotimaiselta golfliitolta kuin muiden maiden pelaajilta ja organisaatioilta.