Tiedote: METRITISKI-AREENAN TERÄSRUNKORAKENTEITA VAHVISTETAAN

Korjaustoimenpiteet pyritään tekemään kesän aikana

Hämeenlinnan Jäähalli Oy on kevään aikana teettänyt halleissa runkorakenteiden rakennetarkastukset. Metritiski-areenan teräsrakenteiden kantavuudessa ja lujuuksissa on havaittu puutteita, jotka tulee korjata ennen talvikauden alkua. Korjaukset pyritään tekemään kesätauon aikana, mutta voivat siirtää kauden aloittamista myöhempään syksyyn.

Teräsrakenteiden vahvistuksen urakka kilpailutetaan KVR-urakkana, jossa urakoitsija vastaa myös korjauksiin liittyvästä rakennesuunnittelusta. Kun urakoitsija saadaan valittua, saadaan tarkempi tieto korjausten aikataulusta. Turvallisuussyistä hallin käyttö kielletään, kunnes korjaukset on saatu valmiiksi.

”Onneksi puutteet havaittiin nyt yhtiön teettämässä tarkastuksessa. Käyttäjien turvallisuus on ensisijainen lähtökohta ja siksi hallin käyttö halutaan kieltää nyt kokonaan, ennen tukirakenteiden vahvistuskorjausten valmistumista”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä.

Normaalisti Metritiski-areenan talvikausi käynnistyy elo-syyskuun vaihteessa. Korjausurakan aikataulu voi kuitenkin tulevana kesänä siirtää hallin käyttöönottoa myöhemmäksi. ”Pidän epätodennäköisenä, että hallissa luisteltaisiin vielä syyskuun alussa. Tämä tietysti vaikeuttaa juuri syyskuussa käynnistyvien jääkiekkosarjojen kotiotteluiden sijoittelua ja kaikkien Metritiski-areenaa käyttävien harjoittelua”, pahoittelee Pöyhiä. ”Uskon kuitenkin kaikkien ymmärtävän, että mitään riskiä käyttäjien turvallisuuden osalta emme voi ottaa”, hän jatkaa.

Korjausurakka kilpailutetaan mahdollisimman nopeasti. Tarkemmasta korjausaikataulusta ja urakan kustannuksista tiedotetaan myöhemmin lisää.

Metritiski-areena on Ritari-areenan yhteyteen vuonna 1992 rakennettu harjoitusjäähalli. Hallissa pelataan mm. jääkiekon naisten SM-sarjaa ja juniorisarjojen otteluita. Lisäksi halli toimii Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden pääasiallisena harjoitushallina.